Nødhjælp

Katastrofehjælpen sender 100.000 kroner til ofrene i Sri Lanka.

Oversvømmelser og efterfølgende jordskred koster mange liv

Lions Klubbernes Katastrofehjælp har besluttet at støtte hjælpearbejdet i Sri Lanka med 100.000 kroner, som gives gennem Lions Klub Hikkaduwa. Klubben formidler fadderskaber til børn i Sri Lanka og har Lions Søllerød som venskabsklub i Danmark.

Pengene anvendes primært til akut nødhjælp, herunder vand, mælk, mad, medicin samt sanitære fornødenheder.

Oversvømmelser og jordskred i Sri Lanka berører en halv million mennesker.
I 22 ud af landets 26 distrikter har voldsom regn forårsaget store oversvømmelser og efterfølgende jordskred. Det er det værste regnvejr på øen siden 2010.

Indtil videre er mere end 200 meldt omkommet, 100 er savnet og 500.000 har måttet flygte fra deres hjem.

De fleste af ofrene blev levende begravet, da mudder og vand styrtede ned fra bjergsider efter skybrudsagtig regn blandt andet i Hikkaduwa området, der ligger ca. 120 km syd for hovedstaden Colombo.