JUlestue 2019

NEDERST PÅ SIDEN KAN DU SE BILLEDER FRA JULESTUE 2018

Søndag den 24. november fra kl. 10:00 til 15:00 holder Lions Jernløse julestue til fordel for klubbens humanitære arbejde
Julestuen bliver holdt i
"Løvehulen",
Hovedgaden 13,
4420 Regstrup

Vi hører så tit, at "i gamle dage var alt meget bedre", men sådan noget som julestue var faktisk forbudt frem til starten af 1800-tallet. I 1730 kom der en helligdagsforordning, der forbød julestuer både på nogen helligdag og aftenen forud, og i 1735 kom en ny forordning, hvori det udtrykkelig siges, at »de såkaldte julestuer forbydes aldeles«. Skønt disse forordninger var skrapt formulerede, så åbnede de dog mulighed for, at folk indendøre kunne holde julestuer f.eks. mellem jul og nytår. De måtte blot ikke gøre det på en helligaften som f.eks. juleaften. Og det at man i 1800-tallet ventede med at holde julestue, til de to højhellige juledage var overstået, er rent faktisk resultatet af helligdagslovgivningen i 1730-erne - kombineret med en forordning fra 1770, der afskaffede 3. juledag som helligdag.

Alt dette er der heldigvis rådet bod på, og vi kan alle med sindsro gå med familien til julestuer rundt om i landet. I Lions Jernløse laver man en traditionel julestue med boder hvor der kan købes juleting, dekorationer, gran, pynteløg, kranse, puder og adventskranse samt marmelade og småkager. Klubbens medlemmer og venner af klubben har allerede forberedt julestuen ved at fabrikere de ting der skal sælges ved julestuen.

Ingen julestue uden julehygge. Løvehulen vil selvfølgelig være pyntet op til jul, og julehyggen vil forhåbentlig sprede sig sammen med duften af gløgg, kaffe, te og æbleskiver der kan købes og nydes på stedet samtidig med at julemelodier, med alt fra Shu bi dua's "Jul i Magasin" til Peter Fabers "Højt fra træets grønne top" forbereder gæsternes jul.